Uppdaterad 28 augusti 08:01

28 augusti 06:51, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson.

22:19 Moped stulen, Brämhult. Flera okända personer är inblandade i stöld av en moped, varefter två av dem kör i väg med den. Polis söker i området, och mopeden anträffas. Den återlämnas till sin ägare. Någon misstänt för stölden anträffas dock inte. En anmälan tillgrepp av forskningsmedel skrivs.

02.07 Försök till mord, Stora Brogatan, Borås. En man med skärskador man anträffas utomhus av polis, och han körs till sjukhus. En man identifieras som misstänkt och han hämtas till förhör. Vittnen finns till händelsen, och även dessa hämtas till förhör. Mannens skador uppges ej vara livshotande. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Uppdatering klockan 07.57: Den utpekade mannen som hämtades till förhör har nu anhållits av åklagare, misstänkt för försök till mord. Polis har under natten hållit förhör med vittnen samt målsägare, den skärskadade mannen. I det som hittills framkommit finns inget som tyder på att misstänkt och målsägare varit kända för varandra. Polis fortsätter nu utredningen med nya förhör. Iakttagelser gjorda på platsen vid tiden för händelsen tas tacksamt emot via polisens växel 114 14, eller via tipslänk på polisen.se. 

22.49 Stöld/inbrott, Gullspång. En familj väcks av att en okänd man slagit sönder ett fönster till bostaden, och därigenom tagit sig in. Mannen ska ha varit mörkklädd och haft en ficklampa. Mannen lämnar huset, men han anträffas av polis. Han grips som misstänkt.

22.50 Misshandel, Brålanda. En man har blivit slagen i ansiktet I Brålanda, och han förs med ambulans till sjukhus. På platsen i Brålanda anträffar polis två män som misstänks för misshandeln. Polis åker till sjukhuset för att hålla förhör med den misshandlade mannen.  

02.58 Brand, Kronogården. Larm kommer om brinnande bilar i Kronogården, och polis samt räddningstjänst skickas till platsen. Tre bilar har brunnit, och en anmälan skadegörelse genom brand skrivs. 

Ringa misshandel, nära relation, polisområde Fyrbodal misstänks en man för ringa misshandel efter samtal om bråk i bostad. Målsägare är hans fru. 

Misshandel, nära relation, polisområde Storgöteborg. Polis skickas till en bostad där en man misstänks ha misshandlat sin fru. Han grips av polis som misstänkt för misshandel. Kvinnan har inte behövt söka vård i samband med misshandeln.

Missshandel, nära relation, Polisområde Storgöteborg. En kvinna misstänks bli misshandlad av en man i sin bostad, och polis skickas till adressen. På plats i bostaden finns kvinnan och en man hon har en relation med. Hon uppger att han misshandlat henne, och mannen grips som misstänkt. Kvinnan har inte behövt uppsöka vård i samband med händelsen. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.