28 augusti 08:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av natten.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 133 ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). 19 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tio personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:11 Polis larmades till en lägenhet i Strömsfors, Norrköping, med anledning av ett pågående inbrott. En granne hade sett hur någon okänd rört sig i bostaden. När polis anlänt kunde en man i 35-årsåldern gripas på plats. Han är i nuläget misstänkt för stöld genom inbrott och hemfridsbrott.

01:29 Polis larmades till centrala Linköping med anledning av att en ordningsvakt upptäckt hur en 17-årig kille försökt använda en identifikation tillhörande en annan person. Patrull på plats körde hem 17-åringen till vårdnadshavare och en anmälan om missbruk av urkund kommer skrivas. 

05:36 Polis larmades till en bostad i Finspång med anledning av att ägaren haft inbrott i sitt garage. Tjuven/tjuvarna ska ha brutit upp låset och tagit sig in. En brottsplatsundersökning kommer genomföras och en anmälan om stöld genom inbrott kommer upprättas. Stöldgodset ska ha varit fälgar och en motorsåg. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.