Uppdaterad 29 augusti 09:59

29 augusti 00:25, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser i länet

23:29 - Trafikbrott. Nyåker, Nordmaling

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen får föraren motta ordningsbot då fordonsskatten inte varit betalt samt att registreringsskylten inte varit synlig.

23:41- Förargelseväckande beteende. Sörböle, Skellefteå

Polis kontrollerar ett fordon. Föraren får motta en ordningsbot för förargelseväckande beteende genom att ha fört oljud på allmän plats genom att spela musik.

23:48 - Trafikbrott. Centrala Lycksele

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen utfärdas en ordningsbot på grund av att fordonet framförts där fordonstrafik inte varit tillåten.

23:57 - Trafikbrott. Nordmaling

Polis kontrollerar en a-traktor som misstänks kunna framföras över tillåten hastighet. A-traktorn tas i beslag för undersökning och en anmälan gällande olovlig körning upprättas. 

02:41 - Misshandel. Centrala Umeå

Polis träffar en kvinna som har skador i ansiktet. Polis skriver en anmälan gällande misshandel då skadorna tyder på att brott begåtts.

02:42 - Narkotikabrott. Gimonäs, Umeå

Polis kontrollerar en kvinna. Vid kontrollen uppstår misstanke om att kvinnan är påverkad av narkotiska preparat. Kvinnan medtas till provtagning och en anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk upprättas.

03:27 - Rattfylleri. Skellefteåhamn, Skellefteå

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen blåser föraren positivt i sållningsinstrumentet. Föraren medtas till provtagning och en anmälan gällande rattfylleri upprättas. Personbilen tas i beslag enligt trafikbrottslagen 7§.

05:28 - Brand. Hörnefors, Umeå

Brand i en fastighet. Räddningstjänst och polis är på väg till platsen.

Uppdatering klockan 10:00 av Maria Linné, presstalesperson.

Det rörde sig om en brand i en villa. Ingen person ska ha kommit till skada. 

Brandorsaken ska utredas, platsen spärras av för teknisk undersökning. 

 

Sammanfattningsvis har det varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.