29 augusti 06:46, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson.

02.21 Trafikolycka, Rådanäsvägen, Härryda. En singelolycka med en personbil inträffar på Rådanäsvägen, och polis, räddningstjänst samt ambulans skickas till platsen. Bilen har kört in i ett träd, och vägen förbi olycksplatsen stängs av för trafik under tiden arbete pågår. En person, en man i 20-års åldern, har färdats ensam i bilen. Mannen avlider i samband med olyckan. Bilen bärgas i beslag för en teknisk undersökning. Mannens anhöriga är underrättade. 

04.55 Brand, Hagen, Göteborg. Boende ringer in om en utvecklad brand i radhus. Räddningstjänst, polis och ambulans skickas till platsen. Efter att räddningstjänst släckt branden spärras platsen av för en kriminalteknisk undersökning för att utreda och fastställa brandorsak. Det finns inga uppgifter om att branden medfört några personskador. Händelsen rubriceras som grov mordbrand. 

03.35 Brand, Lantmannavägen, Trollhättan. En parkerad bil brinner, och polis samt räddningstjänst skickas till platsen. En anmälan skadegörelse genom brand skrivs.

04.47 Brand, Lantmannavägen, Trollhättan. En bil brinner på en parkering, och polis samt räddningstjänst skickas till platsen. En anmälan skadegörelse genom brand avseende två bilar skrivs.

Misshandel, nära relation, polisområde Storgöteborg. Polis skickas till en bostad där en man misstänks för misshandel av en kvinna. I bostaden grips mannen av polis, som misstänkt för misshandel. Kvinnan undersöks av ambulans.

Misshandel, nära relation, polisområde Älvsborg. En kvinna blir misshandlad av en man utomhus, och polis skickas till platsen. Paret anträffas, och mannen grips som misstänkt för misshandel. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.