29 augusti 07:14, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Sedan midnatt har fem personer omhändertagits för fylleri, en av dem misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk. Ett antal minderåriga har också omhändertagits och överlämnats till vårdnadshavare.

 

Polisen har även kontrollerat en person som misstänks för narkotikainnehav.

Utöver nedanstående ärenden har polisen utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon brottsmisstanke. 

Här följer ett urval av nattens ärenden:

00:01 Trafikbrott, Kiruna
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Föraren, en kvinna, vill inte godta ordningsbot gällande förargelseväckande beteende då hon spelat hög musik. En anmälan upprättas därför. 

01:25 Bedrägeri, Luleå
Polisen kontaktas gällande en person som har åkt på fel bussbiljett i Luleå. Polisen åker dit och tar upp en anmälan gällande ringa bedrägeri. 

01:40 Trafikbrott, Kiruna
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Kiruna. Föraren får en ordningsbot då han har ett klistermärke på registreringsskylten, vilket är otillåtet. 

03:57 Skadegörelse, Luleå
Polisen beordras till Skutvikens industriområde med anledning av att ett antal personer målar på en bro. Polisen håller förhör och upprättar en anmälan om skadegörelse. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.