29 augusti 08:29, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Jönköpings län. Fem personer har gripits (se nedan). Elva personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och åtta personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00:11 Polispatrull larmades till en tätort strax söder om Jönköping med anledning av att objudna gäster anlänt till en fest i en bostad och varit verbalt hotfulla. Väl på plats greps fem män, alla i 20-årsåldern, misstänkta för grovt olaga hot. Under natten har gripandet hävts för samtliga men misstanken kvarstår. Ingen person skadades i samband med händelsen.

01:09 En bilist vägrade att stanna på polismannens tecken på riksväg 32 utanför Eksjö, i riktning mot Stigby, och ett förföljande inleddes. Det var ett lugnt trafikläge i övrigt och hastigheten var 80km/h. Vid 01:16 fick polispatrull stopp på aktuellt fordon genom ett mindre plåtstopp. Föraren av bilen, en man i 25-årsåldern, blev misstänkt för drograttfylleri och olovlig körning. De tre passagerarna blev misstänkta för ringa narkotikabrott för eget bruk. Samtliga personer fick följa med polisen för provtagning och förhör.

03:21 Polis larmades till området Torpa i Jönköping med anledning av ett rån utomhus. Okända gärningspersoner ska ha dykt upp och rånat en man i 20-årsåldern på hans tillhörigheter och sedan försvunnit från platsen. Polisen har kontrollerat några personer i området men i nuläget har ingen gripits. En anmälan om rån kommer skrivas. Det finns inga uppgifter om personskador i samband med händelsen. 

03:36 Polis larmades till området Torpa i Jönköping med anledning av ett rån utomhus. Okända gärningspersoner ska ha dykt upp, hotat en man i 25-årsåldern, med ett tillhygge och därefter rånat honom på hans tillhörigheter. Polispatruller har genomfört spaning i området, kontrollerat personer och fordon men i nuläget har ingen gripits. En anmälan om rån kommer skrivas. Det finns inga uppgifter om personskador och ingen ambulans behövde tillkallas. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.