29 augusti 08:29, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Elva personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

04:35 Polis larmades till Ättetorpsvägen i Åby, Norrköping, med anledning av ett inbrott i en källare. Polispatrull på plats kunde konstatera ett inbrott i ett källarförråd men ingen gärningsperson fanns kvar. Det är oklart vad som stulits men en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. Det finns ingen misstänkt.

04:41 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Söderleden i Norrköping uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.