Uppdaterad 30 augusti 12:22

30 augusti 02:37, Mord/dråp, försök, Stockholm

Två personer har skjutits utomhus i Hjulsta och är förda till sjukhus. Polis är på plats med stor resurs och jobbar.

Flera personer larmade polisen om att de hört ett flertal skott i Hjulsta. En eller flera personer har också setts springa från brottsplatsen.

När polis kommer till platsen hittas två skadade personer utomhus på en innergård. De två är allvarligt skadade och får åka ambulans till sjukhus. 

Polis arbetar med att söka efter gärningsperson/personer och för att säkra spår på och runt brottsplatsen. I arbetet används bland annat hundpatrull och UAS (drönare). 

Förundersökningar om försök till mord och grovt vapenbrott har inletts.

Uppdatering klockan 04.30
Sex personer har gripits i samband med en husrannsakan i en bostad i Hjulsta. 

Arbetet i området med bland annat teknisk undersökning fortsätter. 

Uppdatering klockan 08:15

Nu har det totalt gripits 8 personer i den insats som pågår med anledning av mordförsöket i Hjulsta. Flera personer har också hämtats till förhör. Insatsen fortsätter med oförminskad styrka. Utredare har nu påbörjat arbete med att kartlägga de frihetsbrövades roller samt relationen till de skadade personerna. Flera platser har spärrats av i det utredningsarbete som pågår.

Uppdatering klockan 12:15

En av de båda personerna som under natten fördes till sjukhus i ambulans, har avlidit. Det är en man i 20-årsåldern vars anhöriga har underrättats om dödsfallet. 8 personer är fortsatt frihetsberövade. Förundersökningen som inleddes under natten omfattar nu även brottsrubriceringen mord.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.