Uppdaterad 30 augusti 11:03

30 augusti 07:17, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.57 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits, ingen har omhändertagits men två har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

02.18 SOS-larm kom till polisen om trafikolycka på E4 vid Klevshult, Vaggeryd. Föraren fördes till sjukhus med ambulans. Ca 40 meter vägräcke blev skadat. Ingen misstanke om brott.

04.43 I samband med en rutinmässig fordons-och förarkontrollpå E4 vid Värnamo södra blev en förare, man i 20-årsåldern misstänkt för drograttfylleri. Han fick följa med för provtagning och förhör varefter han frigavs. 

05.39 polisen fick samtal om att en person hade skadats i en bostad i Nässjö. Polisen åkte till bostaden och det visade sig att mannen, som är i 35-årsåldern hade en sårskada på kroppen. Polisen kallade fram en ambulans som stod i beredskap i närheten och mannen fördes till sjukhus med ambulans. I bostades anträffades även en annan man som greps och fördes till polisstationen för förhör. Det är en man i 65-årsåldern och han är misstänkt för grov misshandel. Polisen har under morgonen åkt tillsjukhuset för ett grundligare förhör med den drabbade. Den misstänkte kommer att förhöras och därefter kommer en åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen. 

Uppdatering 11.01: Den man som greps för grov misshandel har nu förhörts av polisen och åklagaren har fattat beslut om anhållande, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.