Uppdaterad 30 augusti 09:16

30 augusti 07:17, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.37 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.12 en misstänkt drogpåverkad man anträffades av en polispatrull på Rydsvägen i Linköping. Mannen, som är i 25-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör angående misstänkt ringa narkotikabrott genom eget bruk.

04.17 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Råbergaleden i Linköping uppstod misstanke om rattfylleri på mannen, som är i 65-årsåldern. Han fick följa med för provtagning och förhör, varefter han frigavs.

05.12 SOS-larm kom till polisen om trafikolycka på E4 i södergående körriktning där en lastbil kört av vägen. Ingen person skadades vid olyckan och det finns ingen misstanke om brott.  Läs på Trafikverkets hemsida om hur trafiken påverkas.

06.14 SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 51 vid Sonstorp där en trafikolycka inträffat. Enligt SOS ska en motorcyklist ha kört av vägen. Polisen åkte till platsen. Föraren, en man i 55-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans, oklart skadeläge. Uppdatering 09.15: polisen har varit på sjukhuset och förthört och kontrollerat mannens nykterhet. Det finns ingen misstanke ombrott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.