30 augusti 07:17, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.12 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, och endast en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

00.09 polisen fick samtal om att en man saknades efter svampplockning i Flen. Mannen, som är i 70-årsåldern hade gått ut i skogen vid 16.30 och sedan uppgivit på telefon under kvällen att han var vilse i skogen. Polisen påbörjade en eftersöksinsats och genomförde en mobilpositionering och med hjälp av den anträffades han vid 02.17 relativt välbehållen men nerkyld. Han fick åka ambulans till sjukhus för kontroll.

02.32 SOS-larm till polisen om brand i byggnad på Nyköpingsvägen i Nävekvarn. Det visade sig vara en kiosk som brann. Polisen åkte till platsen och har bedömt att branden kan vara anlagd varför en utredning om skadegörelse genom brand är påbörjad. Brandplatsen är avspärrad inför en kommande kriminalteknisk brandorsaksutredning.

03.03 polisen fick samtal om inbrottslarm i ett elektronikföretag i Gumsbacken Nyköping. En person hade setts på platsen av en övervakningskamera. Polisen åkte till platsen men då hade den misstänkte personen avvikit. Polisen har spanat utan resultat och även påbörjat en utredning om försök till stöld. Ett lås till ett förråd har brutits upp.

05.31 polisen fick samtal om att en älg kommit in på fel sida viltstängslet på E4 vid trafikplats 128 vid Kila, Nyköping. Polisen ringde Trafikverket för ett varning till bilister via trafikradion. Många samtal kom till polisen om älgen och polisen åkte till platsen för att om möjligt få ner hastigheten på den täta trafiken. Polisen har fattat beslut om att älgen får avlivas om det är nödvändigt. Vid 06.46-tiden lyckades älgen ta sig ut genom viltstängslet. Ingen trafikolycka inträffade.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.