Uppdaterad 30 augusti 19:36

30 augusti 17:15, Olaga hot, Sala

Unga pojkar bevittnar pistolliknande föremål.

Ett flertal unga pojkar som befinner sig på Rådmansgatan i centrala Sala bevittnar vad de tycker ser ut som ett pistolliknande föremål.

Enligt pojkarna, som är i nedre tonåren, ska en bil ha stannat bredvid dem och vevat ner rutan och därefter visat det pistolliknande föremålet och sedan kört därifrån. Flera polispatruller beordras till platsen för att söka efter den aktuella bilen, men utan resultat. Polisen upprättar en anmälan om grovt olaga hot.

Uppdaterad, kl 19:36

En polispatrull anträffar den aktuella bilen på riksväg 72 strax utanför Sala, och ett förföljande inleds då föraren till bilen vägrar stanna på polismans tecken.

En stund senare kan bilen stoppas och föraren, som är en man i 40-årsåldern, ger sig av till fots. Efter en kort springtur kan han gripas misstänkt för grovt olaga hot.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.