31 augusti 05:53, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/naten händelser i länet. Presstalespersoner under tisdagen är Stefan Gustafsson och Anna Göransson.

Kl 23.06 Storgöteborg, misshandel (relationsbrott)
Polis kallas till en adress i Göteborg med anledning av bråk mellan en man och en kvinna. Händelsen ska utspelas i en villa. På plats anträffas en man och en kvinna. Ingen av de två parterna är skadade men berusade. Polispatrullen kan inte avgöra vad som inträffat men båda parterna vill anmälan varann. Två anmälningar upprättas per person. Rubricering misshandel samt övergrepp i rättsak. 

00.25 Göteborg, misstänkt narkotikabrott samt trafikbrott
En polispatrull skall kontrollera några ungdomar vid Skälltortpsvägen,Lillhagen. Två yngre män kastar sig då på en moped och flyr från platsen, under färden kastar de i från sig något föremål. Ett förföljande påbörjas. Mopeden kan stoppas med hjälp av polisfordonet i höjd med Mårbäcksgatan vid Bäckebol. De båda på mopeden springer från platsen men polis kan gripa en av de flyende. Det är den person som kastat ifrån sig ett föremål. Mopeden beslagtagen. I samband med gripandet så observeras ett gäng med maskerade ungdomar vid Akkas gata. Hund söker efter det föremål som kastats från mopeden, dock inget fynd. Den andra personen som sprang anträffas aldrig. Den person som grips medtogs för provtagning, misstänkt narkotikabrott genom eget bruk. Anmälan upprättad med rubricering narkotikabrott, ej stannat på polismans tecken mm.  

Kl 02.31 Tibro, mordbrand
Polis, ambulans och räddningstjänst larmas till Linnavägen vid Kvarnhagen där det enligt SOS ska brinna i en carport. Inga uppgifter om personskador. Området är ett radhusområde. När man kommer fram så har branden spridit sig till två närliggande hus. Ingen person kvar i byggnaderna. Platsen spärras av. Räddningstjänsten får relativt snabbt kontroll på branden. Då man för tillfället inte vet hur branden startat inleds en förundersökning med rubricering mordbrand. 

Kl 02.40 Hönö, grov mordbrand
Polis och räddningstjänst larmas till en fullt utvecklad brand i en villa på Rödvägen. Lokal räddningstjänst  är först på plats och meddelar att villan är övertänd. Räddningstjänst och ambulans från fastlandet ansluter. De boende i huset har tagit sig ut. Släckningsarbete pågår fortfarande på platsen. Inga uppgifter om personskador. Platsen kommer att spärras av efter det att räddningstjänsten är klar på platsen. Förundersökning inleds med rubricering grov mordbrand. Tekniker kommer att undersöka platsen så fort det är möjligt för att se om man kan fastställa brandorsaken. 

Kl 03.50 Storgöteborg misshandel (relationsbrott)
Polis kallas till en lägenhet i Göteborg efter det att närboende hört skrik och gap från lägenheten och även dunsar. Situationen ska ha pågått under natten. Enligt anmälare så är detta återkommande. På plats anträffas en man och en kvinna som har/har haft en relation. Inga uppgifter om att någon ska vara skadad eller i behov av sjukhusvård. Anmälan upprättas där mannen pekas ut som misstänkt.   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.