31 augusti 10:00, Trafikbrott, Jönköping

Polisen stoppade farlig färd med bil i Jönköping.

08.40 polisen fick det första av flera telefonsamtal om att en bilist färdades på ett farligt sätt på riksväg 40 vid Göteborgsbacken i riktning mot Jönköping. Inringare berättade att bilisten körde i hög hastighet mot färdriktningen och polisens regionledningscentral beordrade en handfull polispatrull till området för att söka bilen och försöka stoppa färden.

Ytterligare flera inringare ringde om bilen som nu körde vidare på E4 norrut mot Stockholm i fel färdriktning och därefter vände den för att köra mot riksväg 40 och Göteborg. Inringare beskrev att det var flera olyckstillbud på grund av färden.

08.54 bilägarens hemadress har kontrollerats med negativt resultat. Operatör på regionledningscentralen ringde bilägaren och fick uppgift om vem som disponerade bilen.

09.04 en polispatrull kontrollerade en bostadsadress i Jönköping med anknytning till den somdisponerar bilen. Där anträffas bilen och föraren. 

09.08 bilförarens nykterhet kontrolleras och svaret är negativt.

09.50 polisen har påbörjat en utredning om grov vårdslöshet i trafik. Misstänkt bilförare är en kvinna i 65-årsåldern och hennes körkort omhändertas av polisen på grund av brottsmisstanken.

Det finns inga uppgifter om att någon olycka inträffat eller att någon person har skadats i samband med bilfärden.

Polisen vill uppmana att bilister som sett körningen kontaktar polisen och berättar om sina iakttagelser. Kontakt kan tas via telefon 114 14 eller via polisens tipsformulär på polisens hemsida.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.