31 augusti 13:07, Hemfridsbrott, Nyköping

Hemfridsbrott under tidig morgon.

04.55 polisen fick samtal från en familj som berättade att de precis nyss hade haft en objuden person i lägenheten. Gärningspersonen ska ha tagit sig in genom ett fönster varvid de boende hade vaknat. När familjemedlemmar började skrika på mannen gick han runt i bostaden och lämnade sedan genom samma fönster som han kommit in.

Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om om grovt hemfridsbrott. Polisen gjorde också en brottsplatsundersökning och säkrade spår. Polisen spanade också i närområdet och träffade då på en person som kunde misstänkas vara gärningsperson. Vid gripandet anträffades en kniv och han misstänks nu för grovt hemfridsbrott och grovt brott mot knivlagen.

I samband med ingripandet mot mannen uppstod en del frågetecken angående mannens hälsoläge varför han skjutsades till sjukhus för kontroll. 

Mannen är i skrivande stund fortfarande gripen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.