04 augusti 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Jenny Widén.

23.18 Orust, stöld.
Vittne hör av sig till polisen då några personer har stulit en minigrävare på ett släp och kör från Henån. Vittnet ger polisen positioner för att kunna följa med efter. Helikoptern som varit engagerad i ett annat ärende larmas till området.  Bilen med släpet stannar och tre personer springer till skogs för att om möjligt undkomma. Även en hundpatrull åker till platsen och kan spåra upp en av gärningsmännen. Helikoptern lokaliserar ytterligare en person i terrängen med hjälp av sin värmekamera. Den tredje personen lyckas trots allt försvinna och hittas inte. Bilen samt släpet med minigrävaren tas i beslag samt lite kläder som påträffas i terrängen. Båda de gripna får följa med för vidare utredning. En eloge till vittnet som följde efter och gav oss positionering på de flyende tjuvarna.

01.28 Göteborg, personrån.
En person blir frånryckt sin halskedja vid Järntorget och polis får signalement på den person som varit aktiv. Med hjälp av övervakningskameror som finns runt Järntorget kan sedan polisen få ytterligare uppgifter som gör att polis kan gripa den misstänkte vid 02.30-tiden. Den misstänktes signalement stämmer överens med tidigare liknande händelser den sista tiden varför man kommer att gå igenom dessa under dagen.

01.43 Göteborg, våld och hot mot tjänsteman m.m.
En person har omhändertagits av ordningsvakter på Östra Hamngatan som gjort sig skyldig till våldsamt motstånd m.m. Mannen får följa med till polisstationen för vidare utredning men får börja med att sova ruset av sig. Han är misstänkt för ovan samt narkotikabrott genom eget bruk samt innehav. Ingen har kommit till fysisk skada.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.