Uppdaterad 04 augusti 21:41

04 augusti 20:14, Försvunnen person, Nyköping

Den försvunne mannen är ÅTERFUNNEN.

Kl. 20:14 kontaktades polisen av personal på ett boende i Svalsta, beläget ca sju kilometer väster om Nyköping, med anledning av att en av deras brukare ej kommit åter till boendet efter att ha varit inne i Nyköping tillsammans med personal från boendet. Mannen, som är autistisk och döv och endast kommunicerar via teckenspråk, skulle ensam åka buss från Nyköping tillbaka till boendet men där dök han aldrig upp.

Mannen beskrivs som lång, mörkhårig och renrakad i ansiktet. Han var vid försvinnandet iklädd en blå t-shirt, jeans och bar på ett svart paraply.

Möjligen kan mannen ha tagit fel buss eller missat alternativt tagit fel på den hållplats där han skulle kliva av bussen.

Polisen är intresserade av alla iakttagelser och tips som kan leda till att den försvunne mannen återfinns. Om man skulle observera mannen här och nu så skall man ringa på 112 och be att bli kopplad till polisens ledningscentral i Region Öst, skulle man vilja tipsa om en äldre iakttagelse av mannen så skall man ringa på 114 14.   

UPPDATERING Kl. 21:38:

Den försvunne mannen är nu anträffad, han kom åter boendet för egen maskin strax efter kl. 21:30.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.