Uppdaterad 07 augusti 09:52

04 augusti 22:18, Försvunnen person, Västervik

Sökande efter försvunnen 78-årig kvinna, Ankarsrum.

ankarsrum mindre.jpg

En 78-årig kvinna anmäls försvunnen från sitt hem i närheten av Anvedebro. Kvinnan ska ha gått på en promenad vid 17.00-tiden och har sedan inte kommit hem. Polis skickas till platsen för eftersökning i närområdet och ytterligare informationsinhämtning. Ytterligare polispatruller skickas en stund senare till platsen tillsammans med polisens helikopter och polishundar.

Den försvunna kvinnan uppges vara cirka 170 centimeter lång, blond och smal. Vid försvinnandetillfället var hon iklädd vit kjol och en orange tröja eller blus.

Uppdatering: 06.45: Polisen har sökt under natten utan att anträffa kvinnan. Under morgonen kommer arbetet att fortsätta sökandet med ytterligare polisresurser.

Den som ser eller nyss har sett kvinnan uppmanas kontakta polisen via larmnumret 112. Observationer och övriga tips mottages tacksamt via telefonnummer 114 14.

Uppdatering, fredag 8 augusti kl. 07.53:

Kvinnan är ännu inte anträffad och arbetet med att eftersöka henne fortsätter med oförminskad kraft och med stor resurs. I sökarbetet är personal från Försvarsmakten och orienterare engagerade. Polisen använder sig av bland annat hundar och helikopter.

Polisen arbetar systematiskt enligt särskild metodik och rutin men behöver hjälp av allmänheten att hitta kvinnan – alla tips, iakttagelser och observationer är intressanta.

Ser du kvinnan nu eller har sett henne i närtid, ring 112 och be att bli kopplad till Polisens ledningscentral i region syd.

Har du tips eller har gjort observationer i övrigt, ring Polisens växel på telefonnummer 114 14. Säg att det gäller en försvunnen person och be att bli kopplad till regionledningscentralen.   

 

UPPDATERING KL. 07.07: Kvinnan har anträffats medtagen men vid liv av polishelikopter med hjälp av värmekamera i ett skogsområde med oländig terräng i närheten av platsen där hon försvann. Kvinnan vårdas på sjukhus.

Allmänhetens engagemang för att hjälpa till att hitta kvinnan har varit stort, något Polisen tackar för.

Polisens särskilda sökinsats avslutades kl. 01.56.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.