05 augusti 08:01, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Johnny Gustavsson Monica Bergström. Vi finns på plats till 15.00.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 60-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits (se nedan).

22.47 Polis larmades med anledning av ett inbrott i en bostad i området Barnarp, Jönköping. Inbrottet ska ha skett genom att någon eller några personer tagit sig in genom ett fönster någon gång mellan klockan 18.00 och 22.30-tiden. Polisen har upprättat en anmälan om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning har genomförts i bostaden. Bland det som saknas efter inbrottet finns dator och datorskärm.

23.03 Polis larmades med anledning av att en misshandel skett på en adress i Gislaved. En man i 60-årsåldern hade blivit slagen av en annan man. När polis kom till platsen visade det sig att den misstänkte mannen hade lämnat platsen i bil. En polispatrull stoppade fordonet som mannen färdades i och han kunde gripas. Mannen, som är i 40-årsåldern, anhölls under natten efter beslut av åklagare.

00.11 Polis larmades med anledning av att en misshandel skett på en adress i området Råslätt, Jönköping. En man hade hotat en kvinna tidigare under kvällen och vid förhör framkommer att mannen misshandlat och hotat kvinnan vid tidigare tillfällen. Polisen har upprättat en anmälan gällande misshandel, olaga hot samt barnfridsbrott.

01.12 Polis larmades till centrala Jönköping med anledning av ett bråk mellan flera personer. När polis kom till platsen visade det sig att två personer orsakats skärskador och dessa två fördes till sjukhus i ambulans. Inga misstänkta personer fanns kvar på platsen. Polisen upprättade avspärrningar på den misstänkta brottsplatsen och arbetade med att förhöra personer som befann sig på platsen parallellt med att eftersöka misstänkta personer. Strax efter klockan 02.00 kunde en person, en man i 35-årsåldern, gripas av polis. Mannen anhölls senare under natten efter beslut av åklagare. Han misstänks för försök till mord.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om skadegörelse och kontrollerat fordon, hanterat viltolyckor och berusade personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.