05 augusti 08:02, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri och två personer misstänks för ringa narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

21:02 Narkotikabrott, Umeå
Polis beordras till Östra station i Umeå efter samtal om två personer som beter sig märkligt. Polis kontrollerar de båda personerna, en man i 30-årsåldern och en kvinna i 45-årsåldern. I en väska hittas misstänkt narkotika och båda grips misstänkta för narkotikabrott. De anhölls av åklagare efter förhör.

22:28 Misshandel, Västerbottens inland
Polis beordras till ett mindre samhälle med anledning av en misshandel. En man i 45-årsåldern grips misstänkt för att ha misshandlat en kvinna. Mannen och kvinnan har en relation. Mannen anhölls av åklagare.

01:03 Försök till misshandel, Umeå
Polis beordras till en adress i ett bostadsområde i centrala Umeå efter samtal om en man som krossat en ruta till en dörr, tagit sig in på adressen och uppträtt stökigt. Mannen, som är i 30-årsåldern, grips misstänkt för försök till grov misshandel, samt skadegörelse. Han misstänks också för hot mot tjänsteman efter att ha hotat polispersonal. Den misstänkte och målsägande har en relation till varandra.

02:15 Trafikhinder, Skellefteå
Polisen får samtal om två älgar som befinner sig på fel sida viltstängslet på E4 söder om Byske. Polisen får sedan ytterligare samtal vid 04:30-tiden på morgonen. Älgarna upplevs då stressade och bilister få väja för dem. Polisen fattar beslut om att avliva älgarna med stöd av jaktlagen och eftersöksjägare kontaktas. Jägaren söker i området, men hittar inte älgarna. Sökandet avslutas då älgarna tros ha tagit sig åter till rätt sida stängslet. Vid 08.30-tiden fick dock polisen ännu ett samtal om en älgkalv på fel sida stängslet i höjd med Björkhammar. Trafikverket meddelade.

En viltolycka har anmälts till polisen under morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.