Uppdaterad 06 augusti 06:44

05 augusti 14:30, Mord/dråp, försök, Fagersta

Larm inkom att två män slogs utanför en butik i Fagersta.

När polis kommer till platsen så framkom det att minst två personer hade varit i bråk med varandra. Under bråket har en person blivit skadad av ett stickvapen.

Gärningsmannen sprang från platsen efter bråket och tack vare uppgifter från allmänheten kunde polisen spåra gärningsmannen till en lägenhet och där grep polisen två personer. Personerna kommer att höras och sedan kommer jouråklagare att fatta beslut i ärendet.

Målsägaren är förd till sjukhus och hans tillstånd är okänt.

Polisen håller förhör med vittnen och misstänkta samt genomför teknisk undersökning av brottsplats. Några ytterligare kommentarer har inte polisen att lämna utan kommer att lämna över utredningen till åklagare under kvällen.

Ärendet uppdateras under morgonen den 6 augusti om inte något allvarligt händer i ärendet.

Uppdatering 6/8, kl 06:45

En av de anhållna personerna, en man i 30-årsåldern, som greps anhölls under torsdagen av jouråklagare. Den andra personen, en pojke i 15-årsåldern, är satt på fri fot.

Händelsen utreds i nuläget som försök till mord. Förundersökningen leds av Åklagarmyndigheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.