Uppdaterad 06 augusti 01:00

05 augusti 19:05, Skottlossning, Linköping

En skottlossning har ägt rum i Berga Centrum i Linköping.

Mediefrågor gällande detta besvaras på telefonnummer av presstalesperson Diana Qudhaib.

Uppdatering:

Framöver under natten besvaras pressfrågor av vakthavande befäl på 010-5692366. Tidigare nummer till presstalesperson gäller inte.

Sammanfattning av det som kommunicerats om kvällens händelse:

Vid 19-tiden larmades polisen till Berga Centrum i Linköping då en skottlossning ägt rum utomhus. 2 individer anträffades skottskadade och fördes till sjukhus. Det handlar om två minderåriga pojkar i tonåren som vårdas för kritiska skador.

Det fanns många vittnen på plats och vi har förhört många individer och en del vittnen återstår att förhöras. Vittnesuppgifterna är viktiga för vår fortsatta utredning och vi tar fortsatt tacksamt emot tips.

Vi har sedan larmet inkom arbetat på olika sätt – med avspärrning och tekniker för att säkra fynd från brottsplatsen, med vittnesförhör och med underrättelsearbete.

Rubriceringen är försök till mord. Ingen frihetsberövad finns i nuläget.
Med anledning av händelsen har Region Öst startat en särskild händelse.

Vi har kännedom om brottsoffrena sedan tidigare men kommenterar inte det vidare i detalj.

Vi kan anta att händelsen ikväll skett i en gängbrottsrelaterad kontext. Sökarbetet för att koppla en eller flera personer till brotten fortlöper med full kraft.
 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.