Uppdaterad 07 augusti 07:58

06 augusti 07:46, Mord/dråp, Linköping

Uppdatering om gårdagens händelse i Berga centrum.

Vid 19-tiden på torsdagskvällen larmades polisen till Berga centrum då en skottlossning ägt rum utomhus. När polis kom fram anträffades två skottskadade personer och de fördes till sjukhus i ambulans. Det handlar om två pojkar i tonåren som vårdas för kritiska skador. Inga andra ska ha kommit till fysisk skada vid händelsen.

Brottsplatsen spärrades av men dessa avspärrningar hävdes klockan 03.35.

Många vittnen fanns på plats och vi har under natten pratat med ett flertal av dessa. Polisen är fortsatt intresserad av att prata med personer som rört sig i området vid den aktuella tiden, eller som på annat sätt har uppgifter gällande händelsen. Polisen tar tacksamt emot tips på 114 14, det går också bra att ta kontakt med polis på plats.

Brottsrubriceringen är fortsatt försök till mord. Ingen frihetsberövad finns i nuläget.

Denna händelsenotis kommer att uppdateras när det finns ny information.

17.07 ett av brottsoffren har avlidit under fredagen, därmed har brottsrubriceringen ändrats till mord och försök till mord.

Ingen är frihetsberövad i ärendet och utredningsarbetet fortgår med oförminskad kraft. Polisen är fortsatt intresserad av vittnesuppgifter, även filmer och foto. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

Uppdatering 2021-08-07, 07.56: Det finns inget nytt att rapportera om i utredningen. Ingen är frihetsberövad i ärendet och utredningsarbetet fortgår med oförminskad kraft. Polisen är fortsatt intresserad av vittnesuppgifter, även filmer och foto. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

Om / när det finns några nyheter att offentliggöra kommer det att presenteras som en uppdatering av denna text.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.