06 augusti 08:28, Kontroll person/fordon, Rättvik

Det har varit mycket folk och många berusade i Rättvik under torsdagsnatten

En sammanfattning av dygnet gör gällande att det har varit många bilar och mycket folk i rörelse.

Under sena kvällen och natten var det väldigt många unga berusade personer och många som blev omhändertagna enligt Lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB. Den yngsta var en 14-årig flicka.

En person blev gripen med anledning av att denne tog en strupgrepp på en polisman. Gripandet ändrades till att bli ett omhändertagande enligt LOB.

Man har skrivit anmälningar gällande bland annat:

Ringa narkotikabrott genom eget bruk, 7 st

Våld mot tjänsteman, polis, 1 st

Misshandel, 4 st

Man har omhändertagit 20 personer enligt LOB.

Man har gjort ca 1600 direktförverkanden, alltså hällt ut alkohol från personer som inte har åldern inne för att köpa alkohol eller att man har druckit på platser där det är förbjudet att dricka alkohol.

Man har skrivit ut 72 böter varav 29 stycken är på grund av högt spelande musik.

Sedan förra fredagen har man skrivit ut ca 109 böter gällande högt spelande musik. Utöver det har man också skrivit några anmälningar gällande ofredande/förargelseväckande beteende med anledning av att de berörda personerna har nekat att skriva på böterna.

Man har också, sedan i fredags, gjort ca 5015 direktförverkanden vilket innebär att man har hällt ut innehållet ur så många flaskor, burkar eller liknande, innehållande alkohol.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.