Uppdaterad 07 augusti 08:28

06 augusti 20:39, Misshandel, Gislaved

Man greps efter misstänkt misshandel.

18.27 polisen fick samtal om att en man hade angripit en kvinna och misshandlat henne. Mannen hade setts kasta föremål på kvinnan och och inringaren var mycket orolig för att hon skulle skadas.

20.30 polisens regionledningscentral beordrade flera polispatruller att åka till platsen och polisen kallade även på ambulans. Poliserna hittade kvinnan, som är i 35-årsåldern och fick uppgifter om att hon utsatts för misshandel och olaga hot varför en utredning med dessa brottsrubriceringar påbörjades. Det finns inga uppgifter om att kvinnan hade behov av ambulanssjukvård.

Den som kunde misstänkas för misshandeln hade lämnat platsen och polisen påbörjade därför spaningar för att hitta honom och han anträffades strax efter klockan 20 och kunde gripas som misstänkt för misshandel och olaga hot mot kvinnan. Mannen är i 45-årsåldern och han fördes till polisstationen där han kommer att förhöras och därefter kommer en åklagare att kontaktas.

Uppdatering 210807, 08.26: Efter förhöret med mannen ringde polisen till åklagaren som fattade beslut klockan 23.28 att mannen skulle anhållas, på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och olaga hot.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.