Uppdaterad 07 augusti 08:38

07 augusti 05:09, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Axplock från nattens händelser

Löpande under natten, Inre Hamnen Sundsvall
Störande körning av A-traktorer och fordon. De kör runt och spelar hög musik.

En ordningsbot utfärdad för förargelseväckande beteende.

Flera förare avvisade från platsen.

00:08 Försök till stöld fordon Sundsvall

Patruller beordras till Granlo då ett vittne ser hur två personer uppehåller sig runt parkerade bilar. Då vittnet hör hur det kapas i metall kontaktar vittnet polisen.

Patrull dokumenterar de skador de upptäckte på ett fordon och upprättar en anmälan gällande försök till stöld.

01:20 Misshandel Sundsvall

En man har blivit misshandlad av för denne okända personer. Mannen körs till sjukhuset med ambulans för omplåstring

En anmälan upprättad gällande misshandel. Ingen frihetsberövad.

Uppdatering 08:33 (av presstalesperson Åsa Mjörndal):

01:25 Misshandel, Sollefteå: Polisen får samtal om ett pågående bråk/slagsmål utanför en krog. Polispatrull beordras till platsen. Förhör hålls och en anmälan samt en motanmälan gällande misshandel upprättas.

04:22 Rån, Sundsvall: Polisen får samtal från en man som uppger att han blivit rånad på personliga tillhörigheter av okända gärningspersoner på Södermalm. Polispatrull söker i området utan att påträffa några misstänkta gärningspersoner. Förhör med mannen hålls och en anmälan upprättas.

05:18 Skadegörelse m.m., Sundsvall: Polispatrull beordras till en adress i Ljustadalen där en berusad man uppges ha försökt ta bort listen från ett altanfönster. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. På mannen påträffas misstänkt narkotika som tas i beslag. En anmälan gällande skadegörelse samt ringa narkotikabrott (innehav och bruk) upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.