07 augusti 08:01, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköpings län.

07.13 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, sex personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning och förhör.

00.22 en polispatrull träffade på en man på Trädgårdsgatan i Jönköping. Mannen verkade drogpåverkad varför han fick följa med poliserna för provtagning och förhör. Det är en man i övre tonåren och han frigavs efter förhöret.

01.01 SOS-larm kom till polisen om trafikolycka som skulle ha inträffat i Smålandsstenar. Det visade sig vara två tonåringar på moped som kört in i en stolpe. En av dem fick en lättare skada i en hand och sökte själv sjukvård. Trafikolyckan ska utredas, inledningsvis finns ingen brottsmisstanke.

02.41 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Smålandsstenar anträffades en man i 35-årsåldern som verkade drogpåverkad. Han fick följa med polisen för provtagning och förhör varefter han frigavs.

01.33 en man ringde till polisen och anmälde att han upptäckt en inbrottsstöld i sin bostad i Nässjö. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld genom inbrott. Det som saknas är elektronikföremål och inbrottet har skett mellan klockan 21 - 01.30. Polisen har påbörjat en utredning om grov stöld.

I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på södra Strandgatan i Jönköping blev föraren, en man i 40-årsåldern misstänkt för rattfylleri. Han fick följa med för provtagning och förhör varefter han frigavs.

02.50 polisen fick uppgifter om att det skulle ha skett en misshandel på Barnarpsgatan i Jönköping. En polispatrull som åkt till platsen skjutsade en drabbad man i 20-årsåldern till sjukhus och påbörjade en utredning om misshandel. Han ska ha blivit utsatt för sparkar och stryptag.

04.06 polisen fick ett SOS-larm om trafikolycka på Västra vägen i Tranås. Enligt larmet ska en bilist ha kört in i en stolpe. Det finns ingen misstanke om brott.

04.15 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på länsväg 151 i Gnosjö blev föraren, en man i 25-årsåldern misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott genom innehav. Två passagerare, män i 35- respektive 25-årsåldern blev misstänkta för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.