07 augusti 08:40, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Tre personer har, utöver nedanstående, omhändertagits för fylleri.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:00 Våldsamt motstånd, Luleå: Polispatrull beordras till en krog i Innerstaden där en man uppges ha ofredat och hotat entrépersonal när han flera gånger avvisats.

Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. I samband med detta misstänks han för våldsamt motstånd. Mannen misstänks även för ringa narkotikabrott.

01:56 Misshandel, Boden: Polispatrull beordras till en parkering i Sanden med anledning av ett bråk/slagsmål. En man uppges ha blivit misshandlad.

När patrullen kommer till platsen är bråket/slagsmålet inte pågående, men många personer och fordon finns på platsen. Förhör hålls. Mannen skjutsas hem av patrullen. En anmälan gällande misshandel upprättas.

02:18 Misshandel, Luleå: Polispatrull beordras till en adress i Gammelstaden med anledning av ett bråk på en fest. Förhör med de inblandade hålls och en anmälan samt en motanmälan gällande misshandel upprättas.

05:04 Misshandel, Gällivare: Polispatrull beordras till en adress i Gällivare kommun där en kvinna uppges ha misshandlat en man som hon tidigare haft en relation med. Det finns inga uppgifter om att mannen behövt uppsöka sjukvård. Kvinnan misstänks även för skadegörelse på en dörr. En anmälan upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.