08 augusti 07:59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.27 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 70-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, 10 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sju har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drograttfylleri.

00.19 polisen fick larm om misstänkt inbrott på en byggarbetsplats i Berg,Linköping. Flera polispatruller åkte mot området men kunde inte hitta några misstänkta personer. Polisen har påbörjat en utredning om olaga intrång alternativt försök till stöld. Det är inte känt vad som kan ha stulits.

01.28 polisen fick samtal om att en person hade blivit hundbiten i stadsdelen Marielund i Norrköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig att en kvinna i 30-årsåldern hade blivit hundbiten. Hon fick skjuts av polisen till sjukhus för vaccintering och tillsyn. Polisen har påbörjat en utredning om brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter och en hundägare som stannat på platsen är misstänkt. Det är en man i 40-årsåldern.

03.39 SOS-larm kom till polisen om brand på en campingplats i Tjällmo. Det visade sig vara en husvagn som börjat brinna och den blev helt utbränd. Det finns ingen misstanke om brott. en person ska ha fått i sig brandrök.

Polisen har hanterat ett relativt stort antal ärenden med berusade och drogpåverkade personer men ingen av dessa har blivit misstänkt för några grövre brott.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.