08 augusti 07:59, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

07.11 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 55-tal ärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, sju har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.33 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Malmby blev bilföraren, en kvinna i 20-årsåldern misstänkt för drograttfylleri. En passagerare, man i övre tonåren, blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk. Båda fick följa med för provtagning och förhör varefter de frigavs.

Polisen har under natten hanterat ett relativt stort antal ärenden med drog- och alkoholpåverkade personer som varit inblandade i olika typer av konflikter. Ett flertal av dessa har omhändertagits men ingen har blivit allvarligt skadad och inga allvarligare brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.