Uppdaterad 08 augusti 15:04

08 augusti 08:55, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Fyra personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:27 Misshandel, Kiruna: Polispatrull beordras till en krog i centrum där en man uppges ha slagit en ur personalen. Den slagne ska inte ha behövt vård. Förhör hålls och en anmälan gällande misshandel alternativt ofredande upprättas.

I samband med detta tar patrullen även upp en anmälan från en kvinna som uppger att en man på krogen har ofredat henne sexuellt.

01:58 Trafikbrott, Luleå: Polispatrull på Mjölkudden bevittnar hur tre personer hänger ut ur en bil under körning. Tre personer får ordningsbot för att inte ha använt bilbälte och en anmälan gällande vårdslöshet i trafik upprättas.

02:22 Skadegörelse, Kiruna: Polispatrull beordras till busstationen där en utpekad man uppges ha slagit sönder en bilruta med ett tillhygge. Förhör hålls på platsen och en anmälan gällande skadegörelse upprättas. Mannen misstänks även för brott mot knivlagen.

03:15 Misshandel, Gällivare: Polispatrull beordras till en adress utanför Gällivare där en man i 20-årsåldern uppges att, med någon form av tillhygge, ha misshandlat två andra män som han är bekant med. Mannen grips.

En av de misshandlade männen förs med ambulans till sjukvård. Platsen spärras av för teknisk undersökning. En anmälan gällande två fall av grov misshandel samt hemfridsbrott kommer att upprättas.

Uppdatering 15:03: Efter förhör har mannen anhållits av åklagare. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.