09 augusti 07:10, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

Nedan följer ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län:

23:07 Brand, Haparanda
Polisen larmas om en brand i en moped på en parkering tillhörande en butik i Haparanda. Polispatrull åker till platsen. Mopeden visar sig vara tillgripen i Finland. Mopeden tas i beslag och anmälan upprättas gällande skadegörelse genom brand samt tillgrepp av fortskaffningsmedel. 

01:27 Skadegörelse, Kiruna
Polisen kontaktas gällande en skadegörelse intill en skola i Kiruna. Okänd gärningsperson/personer ska enligt initiala uppgifter ha tagit sig in i en byggnad intill skolan och utfört skadegörelse på platsen. Polis har varit på plats. Anmälan gällande skadegörelse upprättas. 

02:48 Drograttfylleri, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Misstanke uppstår om att föraren, en man, är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning och förhör. Mannen saknar dessutom behörighet att köra. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk samt grov olovlig körning.

Övrigt: En viltolycka har skett under tidig morgon, i Åkroken, Arvidsjaur. Ingen person har kommit till skada. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.