09 augusti 13:05, Rån övrigt, Örebro

En man i 30-årsåldern har gripits av polis och därefter anhållits av åklagare såsom misstänkt för rån.

Mannen hade varit inne på Systembolaget på kungsgatan och där stulit en flaska sprit vilket en väktare upptäckt. Väktare stoppade den aktuella mannen på Stortorget och försökte återta spritflaskan efter att ha legitimerat sig som väktare.

Mannen började då slå på väktarens händer för att få denne att släppa flaskan. I samband med detta kom en okänd man fram och  hytte med ena armet riktat mot väktare som då kände sig hotad och släppte flaskan. Väktaren gav dock inte upp utan följde efter mannen med flaskan som flydde i riktning mot Hamnplan. Den man som kom till den misstänktes hjälp och hotade väktaren är ännu inte identifierad.

Under förföljandet fick väktaren telefonkontakt med en polispatrull som med hjälp av väktarens instruktioner kunde gripa förövaren.

Mannen bedömdes vara märkbart drogpåverkad varför han förutom rån (motvärnsfallet) också är misstänkt för ringa narkotkabrott avseende eget bruk.

Efter förhör beslutade åklagare att anhåll den misstänkte.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.