Just nu är det problem med att använda Polisens e-tjänster. Om ditt ärende är brådskande ring 114 14. Vid pågående brott eller akut situation ring 112.

09 augusti 21:00, Bedrägeri, Malmö

Flera bedrägerier mot äldre i Malmö.

Under måndags eftermiddagen har det anmälts tre bedrägerier. Gemensamma faktorer är att det är äldre målsägande och att någon okänd har kommit hem till målsägande och hämtat deras uttagskort.

16.50 Bodekullsgatan.

Okänd person som försöker lura sig till en uttagskort från en kvinna i 95-års åldern. Grannen hinner avstyra detta och mannen försvinner.

19.30 Erikslustvägen

Okänd person som ringer till en kvinna i 85-års åldern och sedan kommer hem och hämtar hennes uttagskort. Mannen har uppgett till kvinnan att korten skulle lämnas till polisen.

19.39 Lantmannagatan

Okänd person som ringer till en kvinna i 85-års ålder och uppger att man ringer från banken. Man har sedan varit på besök hos kvinnan och hämtat kortet.

Läs mer om polisens arbete mot brott mot äldre: https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/brott-mot-aldre-och-funktionsnedsatta/

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.