01 december 07:20, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Två har gripits. Inga personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Polisen har under natten haft att hantera ett antal fall av mindre stölder, lägenhetsbråk och fylleri. Inga större våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Efterföljande gav resultat i Norrköping

00:17 En polispatrull skulle göra en rutinmässig fordonskontroll i Navestad men bilföraren stannade inte. Patrullen följde efter bilen och kunde se att det kastades ut föremål från bilen under färden.

00:27 Efter vårdslös körning under efterföljandet kunde polisen preja bilen på Spelmansgatan. Två personer sprang då åt olika håll från bilen. Bägge de två misstänkta personerna hanns ifatt av snabbare poliser.

Polisen hittade utkastade föremål och gjorde även husrannsakan i bilen. Flera fynd gjordes som misstänks vara droger.

Föraren, en man i 40-årsåldern misstänks för försök till  våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, grov olovlig körning samt grovt rattfylleri.

Den andra personen, en kvinna i 20-årsåldern, misstänks för narkotikabrott.

 Skadegörelse på förskola

05:40 Personal kom till en förskola i Svälthagen, Finspång. En ruta var trasig och det hördes ljud från en toalett som om någon är inne där. Polisen åkte till platsen och påträffade en man.

Mannen som är i 30-årsåldern misstänks nu för skadegörelse samt olaga intrång. Han ördes till sjukhus för omplåstring efter skdor av glaskross.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.