11 december 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

22.39 Lidköping, narkotikabrott
En patrull stannar och kontrollerar en bil i området Hovby. En av passagerarna påvisar tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning, en anmälan skrivs.

22.59 Göteborg, misshandel m.m.
En kvinna berättar att hon varit instängd i en bostad i några dagar men nu utkastad av lägenhetsinnehavaren. När patrullen kommer till bostaden som ligger i Skälltorp berättar kvinnan att hon blivit misshandlad, mannen har försökt utnyttja henne sexuellt samt låst in henne i bostaden utan att hon har kunnat ta sig ut. Mannen grips och sedermera anhållen misstänkt för misshandel, våldtäkt, stöld samt olaga frihetsberövande. Kvinnan körs till sjukhus för kontroll.

01.26 Lidköping, brott mot knivlagen.
En man kontrolleras på Gamla Stadens Torg och då påträffas en kniv som tas i beslag. I samband med kontrollen kan han även misstänkas för olaga hot varför han grips av patrullen och får följa med till stationen för vidare utredning.

04.25 Göteborg, personrån.
En man vinkar till sig en polispatrull som passerar på Kungsportsplatsen. Han säger att han blivit slagen samt bestulen på sin mobiltelefon. Oklart av hur många men patrullen kör upp anmälaren till Sahlgrenska där han kontrolleras, en anmälan skrivs.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.