11 december 08:19, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits (se nedan). Nio personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fyra personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

23:43 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Storgatan i Tranås uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 25-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. 

23:59 Polis och ambulans beordrades till centrala Vetlanda med anledning av bråk. Väl på plats greps en man i 35-årsåldern misstänkt för grov misshandel. Målsägande, en man i 25-årsåldern, hade något sår i huvudet och fick följa med ambulans till sjukhus. Under natten har den misstänkte mannen anhållits av åklagare på sannolika skäl, den högre misstankegraden, för grov misshandel. Ärendet är därmed åklagarlett. 

00:34 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Vaggerydsgatan i Jönköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 25-årsåldern fick följa med polisen för provtagning samt förhör. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.