11 december 08:19, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. 13 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fyra personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:25 Gällande mordförsöket i Eskilstuna, se separat notis. 

02:18 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Vallavägen i Katrineholm uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Kvinnan i 30-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. 

04:58 Polis larmades till området Nyfors i Eskilstuna med anledning av att en man i 20-årsåldern ska ha blivit utsatt för ett rån. Detta ska ha skett ungefär en timme innan samtalet inkom till polisen. Två okända gärningspersoner ska ha kommit fram till målsägande och med hot och slag rånat honom på hans tillhörigheter. Därefter har gärningspersonerna försvunnit från platsen till fots. Målsägande har åkt med ambulans till sjukhuset för en kontroll. Polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget. En anmälan om grovt rån kommer skrivas och det finns i nuläget ingen misstänkt. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.