11 december 08:44, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Fem personer har mellan 00:00 och 07:00 omhändertagits för fylleri.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:34 Misshandel, Umeå: Polispatrull beordras till en krog i centrala Umeå med anledning av ett bråk. En man uppges ha blivit misshandlad. Patrullen upprättar en anmälan gällande misshandel.

01:35 Misshandel, Umeå: Polispatrull får samtal från en taxichaufför norr om Umeå som uppger att en kund slagit honom. Han förs till sjukvård för kontroll. En anmälan gällande misshandel kommer att upprättas.

02:30 Rattfylleri, Skellefteå: Vid stopp och kontroll av en personbil som körts vingligt i Skelleftehamn blåser föraren, en man, positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. En anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas. Då föraren är utländsk medborgare anhålls han av åklagare.

04:18 Trafikolycka, Umeå: Polispatrull beordras till universitetsområdet där en taxi kört in i en vägg. Föraren uppges ha klarat sig utan skador. Patrullen dokumenterar olycksplatsen och kontrollerar nykterheten hos föraren. En anmälan gällande trafikolycka utan misstanke om brott upprättas.

Tre personer har fått ordningsbot i samband med trafikbrott.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke samt hanterat ärenden kopplade till psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.