Uppdaterad 11 december 12:40

11 december 11:06, Trafikolycka, personskada, Ludvika

En trafikolycka har inträffat på riksväg 50 i Grängesberg.

Två personbilar uppges ha frontalkolliderat. Totalt sju personer inblandade i olyckan. Räddningstjänst är på plats, sjukvård och polis på väg. Det är totalstopp i trafiken vid olycksplatsen. Omledning kommer att ske. Uppdatering om skadeläge kommer så snart info inkommer till RLC.

Uppdatering 11.25 I den ena bilen har fem personer färdats varav en skadats allvarligt. I den andra har två personer färdats, inga eller lindriga skador. Dessa uppgifter är preliminära och kan komma att justeras.

Uppdatering 12.24 Förundersökning gällande vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada har inletts mot föraren av den vållande bilen. Bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning. Sju personer har förts till sjukhus varav en med allvarliga skador. Framkomligheten är fortsatt starkt begränsad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.