12 december 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

20.25 Göteborg, personrån.
En anmälare blir rånad av 8 maskerade personer vid Naturhistoriska Museet i Slottsskogen. Han hade bestämt träff med en person för att sälja en tröja men blev istället rånad på sina tillhörigheter. Han blev av med sin jackas, tröja, mössa, airpods samt hans telefon. Skulle blivit hotad med en kniv vid tillfället, en anmälan skrivs. Ingen gripen i nuläget.

23.04 Göteborg, allmänfarlig vårdslöshet.
Två berusade personer glömmer en stekpanna på spisen efter att de lagat mat. Lyckligtvis kan man själva undvika att det sprider sig och tar hand om stekpannan. En patrull till platsen som tar uppgifter för en anmälan.

23.06 Vänersborg, våldsamt motstånd samt våld och hot mot tjänsteman.
En ordningsvakt har gripet en man som gjort sig skyldig till ovan brott på en restaurang på Kungsgatan. När patrullen kommer till platsen är mannen även belagd med handfängsel. Han körs till polishuset där han får sova ruset av sig samt kommer att höras i den utredning som påbörjats.

23.40 Borås, brott mot knivlagen m.m.
En patrull som befinner sig på Stora Brogatan tar hand om två överförfriskade män som får följa med till stationen för att sova ruset av sig. I samband med kontrollen påträffas en kniv som tas i beslag. Båda som är i 20 års åldern får åka med till stationen och en av dem är misstänkt för grovt brott mot knivlagen.

03.00 Mölndal, grov misshandel.
En person inkommer på Mölndals sjukhus med en svårt skadad arm. Polis till plats som får uppgifter om att det är en person  som slagit honom med en större kniv, ev. en machete. I skrivande stund finns inga uppgifter om var själva misshandeln har ägt rum eller den bakomliggande orsaken till bråket.

05.11 Borås, stöld samt våld mot tjänsteman.
En väktare följer efter en man som varit inne på ett inhägnat område vid Knalleland och larmar nu polis som kommer till platsen. Tjuven som färdas på en el-scooter kan gripas strax därpå av polis. I samband med stoppet kör den misstänkte på en av poliserna som får en mindre skada i ett av sina ben. Mannen som är i 30 års åldern får åka med till stationen för vidare utredning. Han har stulit något från ett företag som heter Brainforest, oklart dock vad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.