12 december 07:47, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Fem personer har, utöver nedanstående, mellan 00:00 och 07:00 omhändertagits för fylleri. En av dessa misstänks för våldsamt motstånd.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:54 Trafikkontroll, Umeå: 25 förare på Bryggaregatan/Storgatan i Åsele tätört får blåsa i polisens sållningsinstrument. Samtliga är nyktra.

01:46 Drograttfylleri, Lycksele: Vid stopp och kontroll av en personbil i Villaryd misstänks föraren, en man, vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande drograttfylleri upprättas. Föraren släpps.

01:49 Misshandel, Vilhelmina: Polispatrull beordras till en parkering med anledning av ett bråk. En man misstänks ha slagit en person. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan upprättas.

02:24 Drograttfylleri, Skellefteå: I samband med en trafikkontroll i centrala Skellefteå misstänks en bilförare, en man, vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande drograttfylleri upprättas.

03:09 Brand, Skellefteå: Polispatrull beordras till Morön med anledning av brand i ett sopkärl. Räddningstjänst har släckt branden. En anmälan gällande ringa skadegörelse genom brand upprättas.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke samt hanterat ärenden kopplade till psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.