12 december 07:58, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

02:24 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Östra Storgatan i Nyköping uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Kvinnan i 50-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör. 

04:26 En polispatrull noterade en lastbil med släp som stannat på E4:an i höjd med Svärta, Nyköping. En bit av vajerräcket var nedkört och lastbilen stod trafikfarligt. Polispatrull beställde bärgare och dirigerade trafiken. Vid 06-tiden var bärgningen klar och trafiken flöt igen. Halka på platsen ska ha varit orsaken till olyckan. Polisen misstänker inget brott och föraren ska ha klarat sig utan skador. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.