12 december 08:56, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Två personer har mellan 00:00 och 07:00 omhändertagits för fylleri.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:23 Sexuellt ofredande, Kiruna: Polispatrull beordras till en restaurang i centrala Kiruna där en utpekad man uppges ha ofredat två kvinnor sexuellt. Förhör hålls på platsen. Anmälningar upprättas.

01:55 Rattfylleri, Haparanda: Bilförare på riksväg 99, Purra, misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Föraren saknar behörighet att köra bil. En anmälan gällande drograttfylleri, narkotikabrott (innehav) samt olovlig körning upprättas.

03:13 Brand, Piteå: Polispatrull beordras till Böle där en stillastående bil på en uppfart brinner. Det finns inga uppgifter om att någon skadats. Polisen misstänker inget brott i samband med branden.

05:34 Trafikkontroll, Gällivare: Ett 40-tal förare på Kullavägen får blåsa i polisens sållningsinstrument. Samtliga är nyktra.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.