13 december 06:57, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköpings län.

06.38 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar.En har gripits, i övrigt har ingen frihetsberövats.

00.16 en privatperson kontaktade polisen om att ett inbrott hade upptäckts i en företagslokal i Mullsjö. Inringare berättade om att en glasruta var krossad. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Även en brottsplatsundersökning är genomförd. Polisen har varit i kontakt med ägaren av företaget, som tror att två surfplattor saknas efter inbrottet.

03.16 polisen fick samtal om att det kunde pågå misshandel i en bostad i Ekhagen, Jönköping. Polisen åkte till platsen för att undersöka vad som hänt. Polisen träffade på några personer som förhördes och efter det påbörjades en utredning om misshandel, olaga hot, barnfridsbrott och ringa narkotikabrott genom eget bruk. Det är en kvinna i 40-årsåldern som ska ha drabbats och den misstänkte, en man i 35-årsåldern kunde gripas på platsen. Han fördes till polisstationen för förhör och även provtagning. Mannen och kvinnan har en relation.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 Polisen påminner trafikanter om risken för halka. Använd vinterdäck och anpassa hastigheten till väglaget.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.