13 december 06:59, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen tjänstgör Peter Adlersson.

17:49, stöld genom inbrott, Mariestad
En man kommer hem till sin bostad och upptäcker att det har varit inbrott. Det är oklart vad som har blivit stulet. En patrull åker till platsen och skriver en anmälan om stöld genom inbrott.

17:48, stöld genom inbrott, Uddevalla
En kvinna har varit borta några dagar. När hon kommer hem upptäcker hon att det har varit inbrott i bostaden. Ett fönster är uppbrutet. Oklart vad som har blivit stulet, men en anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

20:23, brand, Strömstad
Vi får larm om en brand i en lägenhet på Timmermansvägen. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. En person är förd i ambulans till sjukhus. Ska enligt uppgift andats in rök. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad.

22:14, brand, Lidköping
Vi får larm om en brand i en bostad i Sunnersberg. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Inga uppgifter om personskador. En anmälan om brand utan misstanke om brott är upprättad.

23:02, rattfylleri, Göteborg
En patrull stoppar en bil på Övre Husargatan. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för drograttfylleri samt narkotikabrott eget bruk.

04:28, försök till stöld ur lastbil, Borås
En patrull kontrollerar två personer i en bil på Söderleden. I samband med kontrollen kan de säkra spår som leder till en rastplats vid Transåssjön. Personerna grips misstänkta för försök till stöld ur lastbil genom kapellskärning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.