Uppdaterad 13 december 11:05

13 december 07:27, Försvunnen person, Motala

Polisen söker efter en försvunnen man i Tjällmo.

Polisen fick under gårdagen 2021-12-12, vid 17.26 samtal om att en äldre man saknades i Tjällmo. Mannen ska ha gått ut ca tre timmar tidigare och sedan inte återkommit. Mannen är i 90-årsåldern, av meddelängd (160-170 cm) och har normal kroppsbyggnad. Han tros vara iklädd gummistövlar och en grå jacka, grön mössa och blå träningsbyxor.

Polisen har sedan försvinnandet arbetat med ett eftersöksarbete, dels närsök vid platsen där mannen bor, dels på andra ställen där han kan taänkas ha gått. Kontroller med sjukvård m.m. har inte gett något resultat.

Polisen har också begärt hjäp av polisflyget, som dock inte har kunna flyga på grund av väderläget. Den frågan är fortfarande aktuell på måndag morgon och begäran om biträde står kvar. 

UAS, (drönare) med värmekamera har använts under söndagskvällen men det arbetat fick avbrytas på grund av isbildning.

Polisen har sökt med polispatruller och hundpatruller hela natten och även fått hjälp av Sjöräddningssällskapet.

Mannen är på måndagsmorgonen fortfarande försvunnen och insatsen fortsätter.

Polisen är angelägen om att få hjälp av allmänheten med tips och iakttagelser. Den som tror sig se mannen ombeds att hålla honom under uppsikt och att omedelbart inga polisen på 112, begär polisens regionledningscentral Öst.

08.06 polisen har fått beskedet från Polisflyget att de tyvärr inte kan hjälpa till i sökandet på grund av väderleken. Under förmiddagen kommer polisen att få hjälp av Försvarsmakten med soldater och fordon.

09.30 polisen använder två UAS:er (drönare) i sökinsatsen.

11.00 polisen har anträffat den eftersökte mannen. Han anträffades med hjälp av en UAS (drönare). Mannen var tyvärr avliden när han anträffades. Anhöriga är underrättade. Det finns ingen misstanke om brott. Polisens insats är nu under avveckling.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.