13 december 19:12, Bedrägeri, Täby

Bedrägerier mot äldre personer fortsätter. En person som utgett sig för att vara polis har lurat till sig bland annat bankkort.

En äldre person blev uppringd av en kvinna som sa att en polis skulle komma förbi och hämta värdesaker så de inte skulle bli stulna. 

Efter en stund ringer en person på dörren och utger sig för att vara polis. Den personen får bland annat med sig bankkort. 

Polis har bland annat knackat dörr bland grannarna för att få fram uppgifter. En anmälan om grov stöld alternativt bedrägeri kommer att upprättas.

Prata med dina äldre anhöriga och vänner om bedrägerier och vad som kan ske och vad som är viktigt att tänka på. Det handlar bland annat om att aldrig ge ut kort eller bankkod till en okänd.

Det är viktigt att inte skuldbelägga de som utsätts för brott. Kriminella som sysslar med bedrägerier är ofta mycket övertygande och vänliga.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.