Uppdaterad 14 december 13:11

14 december 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr.

02.00 Falkenberg, allmänfarlig ödeläggelse
Flera personer ringde polisen då de hört en hög smäll på Kornettvägen. När polis och räddningstjänst kom fram kunde man konstatera att en dörr in till ett flerfamiljshus har blivit bortsprängd. Det var även en hel del skador runt om dörren. Det finns inga uppgifter om att någon kommit till skada. Polisen har spärrat av ett område runt brottsplatsen och Nationella bombskyddet har kallats till platsen för att säkra området. Det är i nuläget oklart vad det är som har exploderat. Polisen tittar bl a på om det skulle kunna finnas någon hotbild mot någon i området och man tittar även på om det finns övervakningskameror som kan ha fångat händelsen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

07.40 Nationella bombskyddet har nu varit på plats och säkrat området. Man har inte hittat något mer explosivt på platsen. Nu kommer en teknisk undersökning att påbörjas inom kort för att säkra eventuella spår.

10.40 Polisens tekniker är på plats och har påbörjat sin undersökning. Polisen håller även på med dörrknackning i området. Det finns i nuläget ingen misstänkt i ärendet.

13.00 Den tekniska undersökningen är nu klar på plats och avspärrningarna har hävts.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.