14 december 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr.

00.51 Strömstad, stöld av fyrhjuling
På Norra Öddö upptäcker en man att någon precis stjäl hans fyrhjuling från gården. Han ringer polisen som efter en stund får syn på fyrhjulingen med förare. Föraren försöker att köra ifrån polispatrullen och efter ett kortare förföljande springer föraren till skogs. Trots sök med bl a hund har föraren ännu inte hittats. Däremot har bl a en hjälm hittats i terrängen. Fyrhjulingen återlämnad till ägaren och en anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel har upprättats.

02.53 Göteborg, misstänkt farligt föremål
I Gamlestaden hittas ett föremål utomhus vid en bil som inte kan uteslutas vara farligt. Platsen spärras av och Nationella bombskyddet kallas till platsen. Vid 05.30-tiden har Nationella bombskyddet hanterat föremålet och man har inte hittat något explosivt på platsen. En förundersökning om grovt olaga hot har inletts och avspärrningarna har hävts.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.